De kunst van het water drinken

“Thousands have lived without love, not one without water. “ – W.H. Auden

Tegenwoordig vinden we veel wetenschappelijke resultaten die aantonen dat het beste drinkwater niet alleen schoon en goed gefilterd is, maar ook op een moleculair niveau de juiste structuur heeft. Water met de juiste moleculaire structuur, kan zelfs een genezend of versterkend effect hebben op het menselijk systeem. Dat water wordt vaak gevonden op bijzondere plekken, zoals Lourdes, Mekka of de Ganges. Maar kunnen we ons eigen kraanwater ook veranderen in ‘heilig’ water? Deels ligt dit bij jezelf. In dit artikel leg ik kort uit waarom water zich intelligent gedraagt en wat jij kunt doen om jouw water beter te benutten. 

Wat je geeft is wat je krijgt
De manier waarop wij omgaan met de wereld om ons heen, bepaalt in grote mate hoe het menselijk systeem zich van binnen gedraagt. Wanneer we het nalaten om de aarde waarop we lopen, de lucht die we inademen en het water dat we drinken met respect te behandelen, hoeven we niet op te kijken van een groot aantal (ouderdoms-) klachten en ziektes.

Water gedraagt zich intelligent. Uit bevindingen waarin de moleculaire structuur van water is onderzocht, maken we op dat water geheugen heeft. Om iets concreter te zijn: water kan onthouden welke weg het heeft afgelegd en met wat voor soort energie (zoals gedachten en emoties) het in contact is gekomen. Dat betekent dat de manier waarop je omgaat met water een effect heeft op de moleculaire structuur van dat water. Dat wil zeggen dat jouw gedachten en emoties de kwaliteit van je eigen water kunnen beïnvloeden. Klinkt dit je als iets nieuws in de oren? Is het niet. Veel eeuwenoude tradities hebben in een bepaalde vorm gebruik gemaakt van deze kennis. Waarom denk je dat het voorgeschreven is aan Moslims om het eten of drinken aan te vangen met Bismillahirrahmanirrahim  (Bismillah)? Waarom denk je dat de meeste Katholieken en zoveel andere culturen in grootmoeders tijd (en een enkeling nog steeds) een tafelgebed kennen voor het eten of drinken?

Heilig water in plastic flesjes
Water dat een versterkend en genezend effect heeft op het menselijk lichaam is onder de meesten bekend als heilig water. We zeggen heilig, maar er zit een herhaalbaar en voorspelbaar proces achter het ontstaan van heilig water. Het valt buiten de reikwijdte van dit artikel om het een en ander in detail te bespreken, maar het ontstaan van zulk water heeft te maken met de chi (bio-energie) van het gebied waar een rivier loopt en de sadhana (meditatieve en spirituele training) die sommigen in de nabijheid van het water hebben verricht.

Het water dat wij dagelijks drinken komt uit de kraan of uit plastic flesjes. Beiden zijn niet optimaal voor onmiddellijke consumptie. Water uit de kraan heeft zich door allerlei bochten en leidingen moeten wringen om in je glas terecht te komen. Water in flesjes wordt beïnvloed door de samenstelling van het plastic. Wat is dan de beste manier voor ons om water te drinken? Hieronder lees je een paar tips.

1. Wees je bewust van je emotionele staat wanneer je water gaat drinken. Zorg ervoor dat je je water drinkt met respect. Jij bestaat voor 70% uit water. Water is een grootaandeelhouder in jouw lichaam en is essentieel voor jouw levensproces. Een dankwoord of gebed voor het nemen van de eerste slok helpt.
2. Drink je water niet uit plastic. Optimaal zou zijn om water te drinken uit een metalen beker (koper is het beste). Maar glas is in elk geval beter dan plastic.
3. Laat kraanwater eerst even staan. Laat het bezinken. Komt ook de smaak ten goede (en waterkenners weten waarom).
4. Geef een donatie aan een goed doel, zoals water.org, dat schoon drinkwater verzorgt aan mensen die het hard nodig hebben. Het doet wonderen voor je tegoed aan goede karma. Daarbij heeft het geven van een (water) donatie een positief effect op het water element in je eigen lichaam.

En zo gaan we weer over tot de orde van de dag.

Interessant artikel? Reageren kan hieronder.
Inschrijven voor de nieuwsbrief kan onderaan de homepage.

Persoonlijk contact?

E-mail: Yussuf@123zosimpel.com
Twitter: @123zosimpel
Facebook: www.facebook.com/123zosimpel 

 

4 gedachten over “De kunst van het water drinken”

    1. Dankjewel Tien. Altijd leuk om van je te horen! Ik zie je gauw!

Reacties zijn gesloten.